IMG-20181227-WA0012_edited.jpg

 

Angst voor honden

Wanneer Chavera wordt ingeschakeld om een kind of jongere te helpen met angst dan starten we altijd 1 of 2 sessies zonder hond. Er wordt vanuit Chavera sterk aangeraden om minstens 5 sessies hiervoor in te zetten (zie hier voor de pakket prijs). Angst is niet iets wat zomaar weg gaat. 

Eerst gaan we samen leren over de taal van honden en wat vind jij nou precies eng. Door verschillende oefeningen samen te doen kunnen we kijken wat de beste manier is om hier verder aan te werken. 

Pasja is een kalme, rustige hond die goed aanvoelt wanneer ze wel of niet bij iemand mag komen. Dit bouwen wij langzaam op tot op het punt dat het kind/ jongere zich comfortabel voelt rondom Pasja.

En ook gaan wij buiten oefenen, want hoe ga je nou om met je angst als er toch ineens een hond op je af komt? Grenzen stellen, vocaliseren, inzien van angst... Dit zijn een paar dingen waaraan wij samen gaan werken!

Deze sessies zijn ook beschikbaar voor volwassenen!

20191109_152843-02_edited.jpg

Hondentaal

Hondentaal, huh, honden praten toch helemaal niet? In een wereld waarin we zo enorm afhankelijk zijn van verbale expressie vergeten we dat dieren op een non verbale manier perfect kunnen communiceren.

Het is mijn doel en streven om samen met Pasja kinderen en jongeren, maar eigenlijk het hele gezin echt te laten luisteren naar de hond. 

In duizenden gezinnen waar kinderen rondlopen zijn ook honden aanwezig. Dit gaat gelukkig vaak goed, maar helaas gaat het ook fout. En als een hond een kind bijt is het goed mis.

 

Dit kan voorkomen worden door naar de hond te leren kijken, maar ook door uw kinderen te leren wanneer dingen wel mogen en niet.

 

In een paar sessies waarbij ik samen met mijn hond Pasja kan komen, maar ook alleen indien u dat liever heeft, gaan we kijken naar de dynamiek binnen het gezin, hoe reageert de hond op verschillende situaties en hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat dit alles in balans blijft en vooral VEILIG! 

DSC_0158.JPG

Coaching en begeleiding

Individuele begeleiding samen met een hond zorgt voor een ontspannen sfeer. We spreken bij u thuis af of buiten. Aan de hand van een wandeling of spelletjes kan er op een ontspannen manier gepraat worden.

Het feit dat er een hond bij is en er niet in een binnen setting perse gepraat moet worden zorgt eigenlijk altijd voor een vertrouwde en open sfeer met het kind of de jongere. Er kan met en via de hond gecommuniceerd worden. 

We kunnen werken aan zelfvertrouwen, leren omgaan met veranderingen, beter leren lezen, angst, hooggevoeligheid, jezelf leren kennen. Eigenlijk is alles mogelijk.

Pasja is enorm betrouwbaar en samen zoeken we naar manieren die werken voor het desbetreffende kind of jongere. Deze begeleiding is ook mogelijk op scholen. 

Scholen

Pasja en ik vinden het erg leuk om bij scholen langs te gaan om les te geven over hondentaal. 

Hoe ga je om met een hond? Hoe zie je of een hond iets leuk vindt of juist niet? Hoe praten honden met elkaar. Ook kunnen wij vertellen over ons werk samen.

Mail, app of bel om meer te weten hierover.

Aangepast tarief

Alies bewerkt-8.jpg

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn inclusief BTW

Intake/ eerste kennismaking €39 ex. reiskosten

Alle sessies zijn €49  per stuk ex. reiskosten

Een sessie duurt gemiddeld 45-60 minuten.

5 sessies 

Normaal  €245 (5 losse sessies exclusief reiskosten)

Pakketprijs € 225

10 sessies

Normaal € 490 (10 losse sessies exclusief reiskosten)

Pakketprijs € 455

Bezoek op School

 

Reiskosten a 25 cent per kilometer zijn niet inclusief. Reiskosten worden berekend vanaf  postcode 6651 DX

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Helaas is het nog niet mogelijk om deze zorg via uw zorgverzekering in te kopen. Wel is het mogelijk om vanuit uw PGB begeleiding in te kopen. Ik heb ook een AGB code.