Zoeken
  • alies smit

Hoe begin je?


Er is veel te vertellen over mijn werk, mijn leven en nu mijn ambitie om van Chavera een goed lopend bedrijf te maken. Chavera kan voor veel mensen een verschil maken en ik wil jullie graag eerst inzicht geven in wie ik nou eigenlijk ben.

Daar lig je dan als meisje van 5, in een zelf gemaakte tent met twee grote engelse setters. Ik had wel plezier met de dieren die wij thuis hadden en ik kan ook wel zeggen, dat waren echt mijn maatjes.

Vanaf mijn zevende mocht ik van mijn ouders op paardrijden. Paardrijden was natuurlijk best een dure sport, dus 1 keer in de week mocht ik les krijgen. En wat heb ik daar uiteindelijk ook een uren doorgebracht, woensdagmiddagen, zaterdagen en alle uurtjes tussendoor. Ik leerde er paardrijden, maar ook wortels van het land halen, stallen uitmesten en alle bijkomende activiteiten.

Ik kan wel zeggen dat ik als kind altijd dieren om mij heen heb gehad, en dat zij ook van grote betekenis zijn geweest in mijn leven. Al die keren dat ik de krant bij de buren ging ophalen samen met onze hond James. En dat ik mijn eerste eigen konijn mocht kopen, genaamd Ruud (hij was rossig en het was de tijd van Big Brother Ruud). Dat bleek niet zo'n leuke knuffel te zijn als Ruud uit Big brother. Mijn Ruud wilde het liefste in je hand bijten als je zijn voerbakje wilde pakken, maar ik nam het hem niet kwalijk. Het was maar een konijntje, ik was jong en hij niet gelukkig.

Mijn allerliefste en mooiste Joerie. Wat heeft hij mij geholpen in de moeilijkste tijd van mijn leven. Op 14 januari 2005 kwam mijn broer Pieter te overlijden bij een ongeluk. Alles wat in die tijd gebeurde, gebeurde in een waas. De enige momenten dat ik nog voelde dat ik leefde en dat er nog een andere wereld was, was wanneer ik met Joerie bezig was. Zo gauw ik op zijn rug ging zitten en we het bos ingingen vergat ik bijna alles. En dat is wat een dier voor ons mensen kan betekenen. Voor het menselijk oog is het soms niet eens zichtbaar, maar ondertussen geeft een dier alles wat hij heeft.

Ik ben ze allemaal dankbaar en alle beesten hebben een bijzonder plekje in mijn hart en in mijn leven!


71 keer bekeken0 reacties